“Blurred Lines” officiele zomerhit van 2013!

22 juni 2013 Geen reacties
433269940_640

Vrijdagavond kwam er een ontknoping in de verkiezing van de zomerhit van het jaar. Hierbij is Blurred Lines van Robin Thicke ft. T.I., Pharrell uitverkozen tot de officiële zomerhit van 2013. De verkiezing voor de officiële zomerhit van dit jaar was een samenwerking tussen de lokale omroep OKE FM en de website zomerhit.com.

Dertien weken kon men zijn stem uit brengen. Wekelijks werden er vijf potentiële zomerhits genomineerd. Wekelijks vielen er drie potentiële zomerhits af, waardoor vanaf 21 juni 2013 (de officiële start van de zomer), de stemlijst open gingen. Men kon stemmen op de zomerhits die in de voorgaande weken de meeste stemmen hebben gehad. Op basis hiervan ontstond een mooie zomerse hitlijst. 

Vrijdagavond presenteerde OKE FM in de Vrijdagavondshow deze zomerse hitlijst uit met de 20  beste zomerhits van 2013. Vervolgens werd rond half elf bekend wat de officiële zomerhit van 2013 werd. Henri Verhagen, organisator van de verkiezing, spreekt over een groot succes: “Zomerhit.com presenteerde deze verkiezing nu voor de tweede maal, vorig jaar werd Gusttavo Lima de grote zomerhit, dit keer Robin Thicke ft. T.I. en Pharrell met Blurred Lines.”

Er blijkt veel animo te zijn voor de zomerse verkiezing. Dagelijks weten inmiddels duizenden bezoekers de weg te vinden naar de website. “Dit heeft met name te maken in onze optimalisatie. Wij hebben de website geoptimaliseerd, zodat wanneer men zoekt op zomerhits / zomerhit / zomerhit 2013 of zomerhits 2013, men direct op onze website terecht kwam.”, aldus Verhagen. Ondanks dat de verkiezing inmiddels is gelopen en Robin Thicke ft. T.I., Pharrell met Blurred Lines de grote winnaar is geworden en zich de officiële zomerhit mag noemen, blijft het erg druk op de website Zomerhit.com. Alle genomineerde zomerhits zijn nog terug te beluisteren en hier wordt dan ook goed gebruik van gemaakt. De website ontvangt dagelijks duizenden bezoekers en er hebben maarliefst 7191 mensen gestemd op de zomerhit verkiezing. Hiervan vond uiteindelijk 19% dit de beste zomerhit van het jaar.

Door het grote succes van dit jaar zal Zomerhit.com vast en zeker ook in 2014 terug komen met een nieuwe verkiezing voor de zomerhit van het jaar 2014! 

Wij willen alle bezoekers en stemmers bedanken, wij wensen jullie een fijne zomer en hopelijk tot volgend jaar!

Leuke zomerhit? Deel hem via social media!

Reageer nu!